Cyber Week se slevou až 50 % 🖤 Doprava zdarma do GLS boxů při nákupu nad 1299 Kč

heureka-logo
Kód: 0910

Jahody lyofilizované drť

Bez nás je v kuchyni pěkná nuda! Jídlu propůjčíme krásnou barvu, svěží sladkou chuť a navíc pořádně zakřupeme! A psst, ještě pro Tebe máme tajný tip – krupičná kaše s námi ještě nikdy nechutnala lépe!

  • 100% lyofilizované ovoce
  • sladká chuť zralých jahod
  • na zdobení dortů nebo do ranní kaše

Vyberte balení

Vaše cena

118 Kč

118 Kč / 100g

Zboží můžete mít už

Jahody lyofilizované kousky s práškem

Informace o produktu

Sladké mrazem sušené jahody patří mezi vaše (ale i naše) nejoblíbenější suroviny. Velké krásné kusy však občas mohou být nepraktické. Proto jsme je pro vás nadrtili na drobné kousky a prášek – abyste je mohli použít zase trošku jinak. Primárně se drcené jahody hodí jako rychlá ozdoba dezertů či dortů nebo přímo jako přísada do dortových krémů či korpusů, které vám prášek obarví. Kousky zase dortu dodají ovocnou svěžest. Každým zakousnutím se tak přenesete do ráje plného sladkých jahod. Přidat je můžete také do smoothie a jogurtu nebo si z nich připravte sladkou domácí limonádu. Jestli chcete mít svůj dortový krém dokonale jemný, sáhněte po perfektně hladkém prášku z lyofilizovaných jahod.

TOP informace o jahodových kouscích s práškem

  1. Jahodové kousky mají křupavou konzistenci.
  2. Díky šetrnému procesu sušení jsou všechny živiny v lyofilizovaném ovoci zachovány.
  3. Jahody jsou bohaté na draslík.
  4. Mrazem sušený ovocný prášek s kousky je bez přidaných cukrů a dalších aditiv.
  5. Ovocnou drť lze je použít jako dochucovadlo, ale také jako přírodní barvivo.
  6. Balení obsahuje sáček s vysoušedlem ze silica gelu, které pomáhá chránit produkt před ztvrdnutím.

Jak se jahody suší mrazem?

Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách −55 až −100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný. Po lyofilizaci se jahody drtí na drobné kousky a na prášek.

  • Složení jahody lyofilizované
  • Surovina Jahody
  • Dieta Bez laktózy, Bez lepku, Vegan, RAW
  • Zpracování Drť
  • Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
  • Země původu Egypt
  • Skladování Skladujte v chladu, suchu a temnu. Chraňte před přímým slunečním zářením.
  • Balení Znovuuzavíratelný ZIP sáček
  • Úprava kousky s práškem
  • Typ sušení mrazem (lyofilizace)
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 1359 kJ / 323 kcal
  • Tuky 3,8 g
  • z toho nasycené mastné kyseliny 0,36 g
  • Sacharidy 52,6 g
  • z toho cukry 52,6 g
  • Vláknina 20 g
  • Bílkoviny 7,9 g
  • Sůl 0,01 g

Hodnocení našich zákazníků

A kapott 19 értékelés számtani átlaga.

Tento produkt zatím nemá žádné textové hodnocení.

Információk az értékelések beszerzéséről
Prémiové suroviny
Unikátní produkty
Ochutnávky na prodejně
Vlastní výroba
Kamenné prodejny

Menu