Cyber Week se slevou až 50 % 🖤 Doprava zdarma do GLS boxů při nákupu nad 1299 Kč

heureka-logo
Kód: 0994

Granátové jablko lyofilizované drť

Se mnou se nudit nebudeš. Roztočím chutě každého smoothie, jogurtu i ovocného krému. Jako bonus vše lehce zbarvím do červena. Tak pozor, aby se Ti z té parády nezatočila hlava!

  • přírodní ovoce
  • drobné kousky s práškem
  • plné vitamínů a minerálů

Vyberte balení

Granátové jablko lyofilizované drť

Informace o produktu

Sladkokyselé mrazem sušené granátové jablko jsme nadrtili pro rychlejší a efektivnější využití. Prášek slouží jako přírodní barvivo a pokrmům dodá také svěží, kysele ovocnou chuť. Drobné kousky zase příjemně překvapí svou křupavou konzistencí. Nejvíce je využijete jako rychlou a praktickou ozdobu dortů – rozzáříte s nimi perfektně třeba čokoládový dort. Hodí se ale také do jogurtů, smoothie a nebo si z nich můžete připravit osvěžující domácí limonádu. 

TOP informace o drti z granátového jablka

  1. Pouze přírodní ovoce – bez přidaných cukrů a jiných aditiv.
  2. Drť obsahuje celá semínka granátového jablka, která jsou schovaná v jemném prášku.
  3. Díky šetrnému procesu sušení jsou živiny v granátovém jablku zachovány.
  4. Lze je použít jako dochucovadlo, ale také jako jemné přírodní barvivo.
  5. Ovocná drť je skvělá na rychlé zdobení cukrářských výtvorů, ale parádu udělá i ve slaných pokrmech.
  6. Balení obsahuje sáček s vysoušedlem ze silica gelu, které pomáhá chránit produkt před ztvrdnutím.
Tomáš Hofman

Jak se granátové jablko suší mrazem?

Sušení mrazem, které bývá označováno také jako lyofilizace, je založeno na sublimaci zmrzlé vody za nízké teploty a tlaku. V takto kontrolovaných podmínkách voda z pevného skupenství (ledu) přestupuje přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na vodu. Suroviny se tak hluboce zmrazí při teplotách −55 až −100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný. Po lyofilizaci se granátové jablko drtí na drobné kousky a na prášek. Pochutnat si však u nás můžete i na celých kusech mrazem sušeného ovoce

Zajímavosti a recepty

  • Složení granátové jablko lyofilizované - drť
  • Surovina Granátové jablko
  • Zpracování Drť
  • Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
  • Země původu Írán/Turecko/Indie
  • Skladování Skladujte v chladu, suchu a temnu. Chraňte před přímým slunečním zářením.
  • Balení Znovuuzavíratelný ZIP sáček
  • Úprava drť
  • Typ sušení mrazem (lyofilizace)
  • Obchodní třída Premium
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 1083 kJ / 255 kcal
  • Tuky 0 g
  • z toho nasycené mastné kyseliny 0 g
  • Sacharidy 54,4 g
  • z toho cukry 54,4 g
  • Vláknina 1,3 g
  • Bílkoviny 1,3 g
  • Sůl 0,038 g

Hodnocení našich zákazníků

A kapott 22 értékelés számtani átlaga.

Tento produkt zatím nemá žádné textové hodnocení.

Információk az értékelések beszerzéséről
Prémiové suroviny
Unikátní produkty
Ochutnávky na prodejně
Vlastní výroba
Kamenné prodejny

Menu