Ze všech sacharidů naše tělo tráví nejlépe právě jednoduché cukry, které najdeme v ovoci a suchých plodech. Ty je schopno strávit beze zbytků a nepotřebuje k tomu vynaložit ani zdaleka takové úsilí jako u disacharidů či polysacharidů. Protože jsou složené cukry nejhůře stravitelnými sacharidy, SCD stravování se jim vyhýbá a „povoluje“ pouze cukry jednoduché.
Náš šťavnatý ananasbyl vypěstován i usušen na kostarickém sluníčku. Je tak krásně voňavý a sladký i bez přidaného cukru!
Náš šťavnatý ananasbyl vypěstován i usušen na kostarickém sluníčku. Je tak krásně voňavý a sladký i bez přidaného cukru!
Monosacharidy, nástup!
Jednoduché sacharidy jsou rychlým a důležitým zdrojem energie pro naše tělo. Nejlepší je tyto sacharidy konzumovat v ovoci, ať už čerstvém nebo sušeném. SCD se proto soustřeďuje na konzumaci vysokého množství ovoce či sušených plodů a naopak vysazuje například brambory a obiloviny.