Ořechová másla a semínkové pasty, které u nás najdete, jsou vyrobeny z těch nejlepších ořechů a semínek. Másla, nebo také ořechové pasty, jsou zdrojem bílkovin, tuků a minerálních látek. Vyrábí se bez palmového oleje a jiných konzervantů, obsahují tedy pouze ořechy nebo semínka. Najdete u nás jak čistá ořechová másla, tak i čisté a ochucené ořechové dezertní krémy.
Čistá ořechová másla
V čem jsou tato másla specifická?
Jsou vyrobeny ze 100 % mletých ořechů a semínek.
Při mletí ořechů je odstředěna část tuku.
Jsou bez přidaných dochucovadel a emulgátorů.
Vyžadují skladování při pokojové teplotě, jinak může dojít k samovolnému oddělování tuku.
Jak ořechová másla použít?
Jako pomazánku, či její součást.
Jako přísadu do cukrářských krémů a sladkých těst.
Také je lze přidat do zeleninových pokrmů.
Lze je využít místo smetany jako zahušťovadlo omáček nebo polévek.
Kokosové máslo z nepraženého kokosu je skvělé jako vegan zahušťovadlo omáček i jen tak samotné.
Mandlové máslo je vyrobeno z nepražených loupaných mandlí, je jemně sladké a udělá parádu v každém pokrmu.
Kešu máslo z nepražených kešu oříšků vám zahustí každou indickou omáčku, ale také vylepší kdejaký dortový krém.
Kokosové máslo z nepraženého kokosu je skvělé jako vegan zahušťovadlo omáček i jen tak samotné.
Mandlové máslo je vyrobeno z nepražených loupaných mandlí, je jemně sladké a udělá parádu v každém pokrmu.
Kešu máslo z nepražených kešu oříšků vám zahustí každou indickou omáčku, ale také vylepší kdejaký dortový krém.
Dezertní krémy
V čem jsou dezertní krémy specifické?
Kromě ořechů mohou obsahovat také ovoce, sušené mléko, kakaové máslo a další ingredience.
Jsou přirozeně bezlepkové.
Jsou plněné do praktické tuby, kterou lze sbalit na cesty, do práce i na trénink.
Měly by být spotřebované do 24 hodin od otevření.
Jak dezertní krémy použít?
Lze je mlsat samostatně.
Skvěle se hodí do ovesných a pohankových kaší nebo do jogurtu.
Poslouží jako topping na palačinky, waffle či lívance.
Lze je využít při vaření a pečení – dodají pokrmům skvělou chuť i dostatek bílkovin.