Cyber Week se slevou až 50 % 🖤 Doprava zdarma do GLS boxů při nákupu nad 1299 Kč

heureka-logo
Kód: 0044

Lískooříškové máslo

Voním jako dezert a chutnám ještě lépe, to jsem celá já, Tvá nová lísková závislost. V kuchyni se z nás stanou nerozdělitelní parťáci, ale neboj, ani na výletech Tě nenechám ve štychu!

  • z pražených lískových ořechů
  • jemná textura
  • bez aditiv

Vyberte balení

Vaše cena

99 Kč

Zboží můžete mít už

Lískooříškové máslo

Informace o produktu

Omamná lískooříšková vůně a sladká chuť pasty si vás získá hned po otevření. Její konzistence je dokonale krémová a jemná, bez jakýchkoli kousků navíc. Ořechové máslo je vyrobeno pouze z pražených lískových ořechů a neobsahuje žádné přidané cukry, oleje ani jiná aditiva. Skvěle chutná jak samotné, tak i v krémech nebo na snídani v ranní kaši či palačinkách. Vyrobit si z něj můžete také skvělou lískooříškovou zmrzlinu nebo domácí nugát. Máslo před konzumací nezapomeňte zamíchat.

TOP informace o lískoořechovém másle

  1. Lískové ořechy obsahují množství hořčíku a draslíku.
  2. Lískáče patří mezi ořechy s největším množstvím mononenasycených mastných kyselin.
  3. Smícháním s kakaem a cukrem vytvoříte dokonalou sladkou pomazánku.
  4. Bez palmového oleje, bez cukru a dalších přidaných látek.
  5. 400g varianta másla je balena ve skleněné dóze, zato 100 g, 1 kg a větší varianty v plastovém doypacku.

Ořechové máslo, pasta, nebo krém?

Možná jste si všimli, že na etiketě našich ořechových másel najdete slovo pasta. A teď, kdo se v tom má vyznat. Rozemletým ořechům se sice zpravidla říká pasta, ale možná jsou také jiná označení, jako například máslo. Označovat je tak můžeme díky legislativní výjimce, která nám umožňuje používat slovo máslo, i když se nejedná o mléčný výrobek. Zato krém, to je jiná! Jako krém se u nás (i jinde) nazývají produkty, které jsou vyrobeny z více surovin a většinou bývají doslazované.

Jak se lískooříškové máslo připravuje?

Lískové ořechy se nejprve praží a poté se ještě před mletím rozdrtí na malé kousky, aby byl celý proces rychlejší a efektivnější. Následuje důležitý krok – mletí ořechů na pastu, což trvá přibližně 6–12 hodin. Ke zpracování se používá koloidní mlýn s odstředivkou. Během procesu jsou ořechy zbavovány části tuku. Pokud nechcete, aby se vám rozpojil tuk od ořechového másla, nedávejte je do ledničky. Nejlepší je skladování při pokojové teplotě bez dosahu slunečních paprsků a tepla.

Zajímavosti a recepty

  • Složení Lískové ořechy jádra pražená
  • Surovina Lískové ořechy
  • Dieta Bez laktózy, Bez lepku, Vegan, Vhodné pro diabetiky, Low carb
  • Zpracování Přírodní
  • Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
  • Země původu Česká republika
  • Skladování Skladujte v chladu, suchu a temnu. Chraňte před přímým slunečním zářením.
  • Balení Doypack
  • Úprava pasta
  • Značka Lepé
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 2629 kJ / 628 kcal
  • Tuky 60,8 g
  • z toho nasycené mastné kyseliny 4,5 g
  • Sacharidy 17 g
  • z toho cukry 4,3 g
  • Bílkoviny 15 g
  • Sůl 0 g

Hodnocení našich zákazníků

A kapott 28 értékelés számtani átlaga.

Tento produkt zatím nemá žádné textové hodnocení.

Információk az értékelések beszerzéséről
Prémiové suroviny
Unikátní produkty
Ochutnávky na prodejně
Vlastní výroba
Kamenné prodejny

Menu