Cyber Week se slevou až 50 % 🖤 Doprava zdarma do GLS boxů při nákupu nad 1299 Kč

heureka-logo
Cyber Week
Kód: 0109

Černý rybíz lyofilizovaný

V létě mě možná máš na zahrádce, ale pokud Tě přepadne chuť i mimo sezónu, není problém! Ve Světě plodů mě najdeš kdykoli, a to jemně kyselého a příjemně křupavého. Tak už mě ochutnej!

  • bez přidaných cukrů
  • křupavý
  • skvělý na dezerty

Vyberte balení

Vaše cena

179 Kč

179 Kč / 100g

Zboží můžete mít už

Černý rybíz lyofilizovaný

Informace o produktu

Malé kyselé černé bobule ze zahrádek našich babiček jsou každoroční letní rutinou. Jejich kyselá chuť zakroutí s nejedním jazýčkem. To je právě proto, že jsou doslova napumpované vysokou dávkou vitamínu C. A jak to už bývá, skončí sezóna a tuto skvělou kyselou pochoutku neuvidíme až do dalšího léta. Proto jsme se rozhodli oblíbený rybíz vysušit mrazem, což na chuti a vůni vůbec neubralo, jediné, co rybíz ztratil, je voda. Díky této metodě si můžete suroviny skladovat ve své spíži po celý rok. Pokud bobule vložíte do vody, tak se z části rehydratují a budou téměř stejně šťavnaté jako čerstvé!

TOP informace o černém rybízu

  1. Všechny živiny, vitamíny a minerální látky jsou zachovány.
  2. Bez použití fytohormonů, pesticidů nebo jiných chemických látek.
  3. Lyofilizované ovoce bez přídavku cukru a jiných aditiv.
  4. Obsahuje velké množství vitamínu C, vlákniny a hořčíku.
  5. Obsahuje množství rychlých sacharidů a vysoký obsah vlákniny.

Poznámka nákupčího

„Černý rybíz patří mezi velkoplodé kultivary vypěstované na farmě, dužina je světlá s malými semínky uvnitř a po lyofilizaci jsou bobule lehké a křupavé jako popcorn. Na 100 gramů produktu je potřeba 400 gramů čerstvé suroviny, která si i v sušené podobě ponechává vysoký obsah vitamínu C a dalších prospěšných látek. Trochu barví, jsou kyselé a voňavé, takže i po sezóně si můžete užít jejich skvělou svěží chuť.“

Jak se rybíz suší mrazem?

Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách -55 až -100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný.

Zajímavosti a recepty

  • Složení černý rybíz lyofilizovaný
  • Surovina Rybíz
  • Dieta Bez laktózy, Bez lepku, Vegan, RAW
  • Zpracování Kousky
  • Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
  • Země původu Čína
  • Skladování Skladujte v chladu, suchu a temnu. Chraňte před přímým slunečním zářením.
  • Balení Znovuuzavíratelný ZIP sáček
  • Úprava celé bobule
  • Typ sušení mrazem (lyofilizace)
  • Obchodní třída Premium
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 1152 kJ / 275 kcal
  • Tuky 1,1 g
  • z toho nasycené mastné kyseliny 0,13 g
  • Sacharidy 32,6 g
  • z toho cukry 32,6 g
  • Vláknina 35,2 g
  • Bílkoviny 6,6 g
  • Sůl 0,02 g

Hodnocení našich zákazníků

A kapott 12 értékelés számtani átlaga.

Tento produkt zatím nemá žádné textové hodnocení.

Információk az értékelések beszerzéséről
Prémiové suroviny
Unikátní produkty
Ochutnávky na prodejně
Vlastní výroba
Kamenné prodejny

Menu