🎁 DÁREK a DOPRAVA ZDARMA do boxů automaticky při nákupu nad 1599 Kč ⭐ Bestsellery v akci až -50 %

heureka-logo
Kód: 0138

Zázvor lyofilizovaný kousky

Pokud si myslíš, že jsem obyčejný, tak to se pěkně pleteš, kamaráde. Moje křupavé kousky mají výraznou, ostrou chuť, která pěkně zatopí bacilům a nachlazení. Dokonce si ze mě můžeš udělat i čaj!

  • ostrá chuť zázvoru
  • bez aditiv
  • ideální na přípravu čaje
Momentálně nejsem k mání. Ale nezoufej, mají spoustu jiných dobrot.

Alternativní produkty z kategorie Superfood:

Zázvor lyofilizovaný kousky

Informace o produktu

Věděli jste, že zázvor může pomoci nejen v boji s bacily, ale příznivě ovlivňuje bolesti hlavy a nevolnosti? Má široké využití v kuchyni a každý, kdo má rád pálivé, si na dobrém zázvorovém čaji určitě pochutná. Přidat jej můžete ale také do omáček nebo limonád. Zázvor je oloupaný, nasekaný na malé kousky a usušený mrazem, aby byl připraven k rychlému použití. Nutričně, chutí a vůní se od čerstvého zázvoru neliší, akorát je zbaven veškeré vody. Jelikož jde o domácí produkt, můžeme si osobně zkontrolovat kvalitu ve všech částech výrobního procesu – od pěstování až po sušení. Zázvor je bez přidaného cukru či jiných aditiv, také na jeho pěstování nebyly použity žádné fytohormony, pesticidy či herbicidy. Objevte také naši lahodnou mrazem sušenou zeleninu

TOP informace o zázvoru

  1. Zázvor byl vypěstovaný v České republice.
  2. Je pěstovaný bez fytohormonů, pesticidů a dalších chemických látek.
  3. Přirozeně obsažený gingerol má nejen příznivý vliv na lidské tělo, ale je také zodpovědný za štiplavou chuť.
  4. Právě gingerol může příznivě ovlivnit boj proti nevolnosti a migrénám.
  5. Zázvor je díky hřejivému efektu nepostradatelný pomocník při nachlazení.
Tomáš Hofman

Jak se suroviny suší mrazem?

Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách −55 až −100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný. 

Zajímavosti a recepty

Jak skladovat potraviny sušené mrazem

Jak skladovat potraviny sušené mrazem

14.01.25 | 32771x přečteno | 5 minut

Jak probíhá lyofilizace?

Jak probíhá lyofilizace?

13.01.25 | 66183x přečteno | 4 minuty

  • Složení zázvor lyofilizovaný kousky
  • Surovina Zázvor
  • Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
  • Země původu Česká republika
  • Skladování Skladujte v chladu, suchu a temnu. Chraňte před přímým slunečním zářením.
  • Balení Znovuuzavíratelný ZIP sáček
  • Úprava Kousky
  • Typ sušení mrazem (lyofilizace)
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 1500 kJ / 357 kcal
  • Tuky 7 g
  • z toho nasycené mastné kyseliny 1,9 g
  • Sacharidy 59 g
  • z toho cukry 58 g
  • Bílkoviny 8 g
  • Sůl 0,2 g

Hodnocení našich zákazníků

A kapott 6 értékelés számtani átlaga.

Tento produkt zatím nemá žádné textové hodnocení.

Információk az értékelések beszerzéséről
Prémiové suroviny
Unikátní produkty
Ochutnávky na prodejně
Vlastní výroba
Kamenné prodejny

Menu