Vánoční kolekce Světa plodů – ochutnejte kouzlo svátků!
04.12.25 | 15989x přečteno | 5 minut
🎁 DÁREK a DOPRAVA ZDARMA do boxů automaticky při nákupu nad 1599 Kč ⭐ Bestsellery v akci až -50 %
Nejoblíbenější
Kategorie

Nejoblíbenější
Zachraň mě
Naše surovinyVánoční kolekce Světa plodů – ochutnejte kouzlo svátků!
04.12.25 | 15989x přečteno | 5 minut
Kategorie
Nejoblíbenější
Domácí receptyNejlepší svačiny pro děti: Připravte je zdravě, rychle a barevně
29.08.24 | 42539x přečteno
Nejoblíbenější
Zachraň mě
Naše surovinyČím nahradit sladkosti? Tipy na dětmi oblíbené zdravé mlsání
10.05.22 | 39972x přečteno | 4 minuty
Kategorie
Nejoblíbenější
Zachraň mě
Naše surovinyProč u nás nenajdete sířené ovoce?
02.10.25 | 48210x přečteno | 2 minuty
Nejoblíbenější
Novinky
Zachraň mě
Nejoblíbenější
Zachraň mě
O Světě plodů11.10.24 | 24007x přečteno | 2 minuty
Kategorie
Nejoblíbenější
Zachraň mě
Domácí receptyBezlepkový semínkový chléb s vajíčkovou pomazánkou
22.02.23 | 12632x přečteno
Nejoblíbenější
Strava a zdravíOmega-3 mastné kyseliny: Zařaďte tyto potraviny do svého jídelníčku
30.05.25 | 5225x přečteno
Kakaové produkty se získávají ze semen kakaovníku Theobroma cacao, které v řečtině znamená pokrm bohů. Plody připravené na sklizení mají žlutou nebo červenou barvu. Po sklizni se vyloupnou z plodu a připravují se na fermentaci. Fermentace trvá 2–7 dní při 38–50 °C a díky fermentaci dochází k zamezení klíčení semen, snižování trpké chuti a vzniká charakteristická barva kakaa – červenohnědá. Takto fermentované boby se suší, praží a alkalizují. Pražením boby získávají charakteristické čokoládové aroma a barvu. Naopak alkalizací se zlepšují chuťové vlastnosti.
Menu