Vánoční kolekce Světa plodů – ochutnejte kouzlo svátků!
04.12.25 | 15884x přečteno | 5 minut
Cyber Week se slevou až 50 % 🖤 Doprava zdarma do GLS boxů při nákupu nad 1299 Kč
Bylinky, rajčata a pořádná smršť semínek. Těší nás. Říkají nám senbei, ale pro Tebe jsme klidně krekry. Hlavně musíš vědět, že Ti budeme chutnat! Ještě aby ne, vždyť jsme dokonale křupavé a až přehnaně návykové.
Vyberte balení
Tenké rýžové plátky hravě nahradí kdejaké brambůrky. Nejenže obsahují méně kalorií a tuku než běžné chipsy, ale také skvěle chutnají a ještě lépe křupou. Jejich chuť je rajčatová, bylinková a jemně slaná. Navíc krekry obsahují různé množství semínek, takže každý kousek bude chutnat trošku jinak. Ucítíte tóny sezamu, quinoi, prosa, lněného semínka i amarantu. Křupavé krekry jsou vhodné jako snack k televizi nebo k posezení s přáteli. Také perfektně chutnají místo nachos spolu s dipem. Nalámat si krekry můžete i do polévky (jako krutony) nebo do salátu, v němž zapůsobí svou chutí i strukturou jako nečekané zpestření. Původní receptura rýžových krekrů pochází z Japonska, kde se tradičně přikusují k čaji již stovky let. Najdete je zpravidla kulaté, ale jejich tloušťka, vzhled i příchutě se mohou lišit. Vyzkoušejte všechny, které vám nabízíme!
Rýžové krekry jsou typickou japonskou specialitou. V jejich zemi původu se jim říká senbei a místní si na nich pochutnávají už celá staletí. Jde o pečenou, grilovanou nebo v našem případě smaženou rýži, která se připravuje na slaný, ale výjimečně také na sladký způsob. Nejčastěji bývá dochucena sójovou omáčkou nebo mirinem, což je sladké japonské rýžové víno. Senbei můžete najít v mnoha podobách, od tenkých rýžových plátků až po ty širší, které připomínají námi dobře známé rýžové chlebíčky. I jejich chutě se mohou velmi lišit, nejčastější verze je se sójovou omáčkou, na trhu najdete ale také bylinkovou nebo pikantní příchuť. V Japonsku se krekry často konzumují ještě obalené v mořské řase.
Tento produkt zatím nemá žádné textové hodnocení.
Információk az értékelések beszerzésérőlMenu