Vánoční kolekce Světa plodů – ochutnejte kouzlo svátků!
04.12.25 | 15884x přečteno | 5 minut
Cyber Week se slevou až 50 % 🖤 Doprava zdarma do GLS boxů při nákupu nad 1299 Kč
Již na pohled jsme krásné měsíčky plné barev. Po otevření Tě neohromí pouze náš vzhled, okouzlí Tě i naše sladká vůně. Přibal si větší balení, protože nás sníš na jeden zátah.
Vyberte balení
Meruňky máme v oblibě zejména v létě, kdy je sklízíme ve velkém, abychom je zavařili nebo z nich udělali džemy či dětské výživy. Nastane však zima a meruňky nikde. Proto jsme se je rozhodli usušit mrazem, abyste si na nich mohli pochutnat po celý rok. Jsou skoro jako čerstvé, protože chutnají, voní a vypadají stejně, akorát jsou bez vody, ale zato příjemně křupou. Pocházejí ze Srbska, kde je nechávají dozrát do poslední vteřiny, a proto jsou před vysušením krásně šťavnaté a sladké. Meruňky jsou pěstovány bez použití fytohormonů a jiných chemických látek. Ochutnejte evropskou kvalitu!
„Lyofilizované meruňky beru od srbských dodavatelů. Mají krásné oranžové plody a k udržení barevnosti se u nich nepoužívají siřičitany ani jiné přísady. Jsou křupavé, lehké a příjemně sladké. Na 100 gramů sušené suroviny je potřeba posbírat 650 gramů té čerstvé, která se následně umyje, zbaví jádra a nakrájí na měsíčky. Srbové je vypěstují a taky sami suší, takže my nemusíme převážet těžké náklady plné zbytečné vody.“
Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách -55 až -100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný.
Tento produkt zatím nemá žádné textové hodnocení.
Információk az értékelések beszerzésérőlMenu