Vánoční kolekce Světa plodů – ochutnejte kouzlo svátků!
04.12.25 | 15884x přečteno | 5 minut
Cyber Week se slevou až 50 % 🖤 Doprava zdarma do GLS boxů při nákupu nad 1299 Kč
Kdo by naši sladkokyselou chuť nemiloval! V dílně Světa plodů rádi experimentují, tak nás obalili do malinové čokolády! Na kráse nám to vůbec neubralo, ale ta chuť, to je něco neskutečného!
Vyberte balení
Dvojité malinové kombo! Chutným a jemně kyselým malinám sladkost nechybí. O tu se postará kvalitní bílá čokoláda z Česka. Přece jen je jedna vrstva málo, a tak jsme přidali i vrstvu jemného malinového prášku pro zvýraznění chuti. Nebudete si tolik vyčítat čokoládu, protože maliny jsou zcela zdravé – šetrně mrazem sušené. Máte větší chuť na jiné lyofilizované ovoce v čokoládě? Vyzkoušejte i další druhy!
„Malinou to začíná i končí. Spojili jsme ostrou výraznou chuť mrazem sušených malin s vrstvou jemné bílé čokolády. Poslední vrstvu bílé čokolády jsme navíc smíchali s čistým malinovým práškem – vytvořili jsme tak malinovou čokoládu! Snažili jsme se použít jen tolik čokolády, kolik bylo nezbytné, abychom nepřebili chuť a vůni malin a aby pořád křupaly. Výsledkem jsou malinové kamínky s výraznou chutí malin a sladkostí bílé čokolády.“
Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách −55 až −100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný.
Tento produkt zatím nemá žádné textové hodnocení.
Információk az értékelések beszerzésérőlMenu