Vánoční kolekce Světa plodů – ochutnejte kouzlo svátků!
04.12.25 | 15884x přečteno | 5 minut
Cyber Week se slevou až 50 % 🖤 Doprava zdarma do GLS boxů při nákupu nad 1299 Kč
Tvému pokrmu dodáme ten správný šmrnc, nejen díky vizáži, ale také díky naší kyselé chuti a křupavé skořápce! I přes naši velikost máme stejné vlastnosti a aktivní látky jako lesní brusinka!
Vyberte balení
Nejde o klasické brusinky, ale tak trochu o jejich přerostlou verzi. Jsou větší, kyselejší a také plné prospěšných látek. Mezi ty patří vitamín C, antioxidanty a vláknina, což jsou prospěšné látky pro funkci našeho těla. Nechali jsme si klikvu zlyofilizovat, což jí na kráse, barvě, velikosti a živinách neubralo, akorát jsme ji zbavili vody. Takto sušenou mrazem si ji můžete vychutnat během celého roku. Také tam, odkud si ji dovážíme, je pěstována bez pesticidů, herbicidů a fytohormonů.
„Klikva je přerostlá brusinka původem z Ameriky nebo Kanady, kterou jsme vysoutěžili v Jumbo velikosti. Vypadá jako přerostlý šípek, průřez připomíná rozkrojené jablko, najdete zde podobný tvar hvězdicově seskupených dutin. Uvnitř najdete drobná semínka, plod je dutý, lehký, křupavý a lesklý. I přes velikost má klikva stejné vlastnosti a aktivní látky jako lesní brusinka.“
Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách −55 až −100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný.
Tento produkt zatím nemá žádné textové hodnocení.
Információk az értékelések beszerzésérőlMenu