Vánoční kolekce Světa plodů – ochutnejte kouzlo svátků!
04.12.25 | 15884x přečteno | 5 minut
Cyber Week se slevou až 50 % 🖤 Doprava zdarma do GLS boxů při nákupu nad 1299 Kč
Nejen, že máme krásnou barvu a dobře vypadáme, ale naše chuť má specifické exotické aroma, které Ti doma nesmí chybět! Praktické plátky se Ti budou skvěle hodit třeba i k filmu.
Vyberte balení
To čištění a pálení rtů je docela otrava, že? Proto jsme vám kiwi nechali oloupat a lyofilizovat, aby jeho jezení už nikdy nebylo otravné. Kiwi je totiž plné antioxidantů a vitamínů, především vitamínu C. Tam, odkud si je dovážíme, je pěstované bez použití fytohormonů, pesticidů či herbicidů. Také je usušené mrazem, to mu ale na chuti, vůni a nutričních látkách neubralo!
„Mrazem sušené kiwi vyřešilo problém s náročným loupáním chlupaté slupky. Plátky kiwi mají ostro-sladkou chuť, křupavá semínka a ušetří vám čas i nežádoucí odpad z přezrálého ovoce. V dohledné době se snažím najít lepší variantu, kterou by dodavatel byl schopný sklidit i usušit na jednom místě. Zajímám se o lyofilizované žluté kiwi, které má mnohem sladší a výraznější chuť.“
Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách −55 až −100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný.
Tento produkt zatím nemá žádné textové hodnocení.
Információk az értékelések beszerzésérőlMenu