Cyber Week se slevou až 50 % 🖤 Doprava zdarma do GLS boxů při nákupu nad 1299 Kč

heureka-logo
Kód: 1757

Kakaové máslo

Tak to je pecka! Jsem kakaové máslo, ale v miniaturních pecičkách, které se rozpustí dřív, než stihneš říct čokoláda. Se mnou vykouzlíš ty nejkřupavější čokoládové dezerty v celém kakaovém vesmíru.

  • mini pecičky pro snadnější použití
  • neutrální vůně i chuť
  • zjemněná kyselost

Vyberte balení

Vaše cena

349 Kč

Zboží můžete mít už

Kakaové máslo

Informace o produktu

Milujete vůni horké čokolády a její nezaměnitelně krémovou konzistenci? Tak se na chvíli zastavte, usaďte se a užijte si její lahodnou chuť plnými doušky díky našemu kakaovému máslu. Praktické pecky kakaového másla se snadno a rychle rozpouštějí, proto jsou vhodné nejen na přípravu horké čokolády, ale své využití najdou také při rozpouštění čokolády, pečení, vaření, smažení, a dokonce při výrobě domácí kosmetiky. Kakaové máslo vzniká lisováním rozdrcených kakaových bobů a je jednou ze základních surovin pro výrobu čokolády. Jedná se o 100% rostlinný tuk. Nezapomeňte objevit celou kategorii našich lahodných čokolád a kakaa

oddelovac-kakaove-maslo-pecicky

TOP informace o kakaovém máslu

  1. Jedná se o 100% kakaové máslo bez aditiv.
  2. Obsahuje velké množství antioxidantů a je bohaté na vitamín E.
  3. Praktické pecky se jednoduše a rychle rozpouštějí a zpracovávají.
  4. Neobsahuje cholesterol.
  5. Díky jeho zvláčňujícím účinkům jej lze využít při výrobě kosmetiky.
infografika-vyroba cokolady
x

Kakaové boby jsou semena plodů kakaovníku pravého. Boby se po sklizení fermentují, aby se jejich žlutá nebo červená barva změnila na hnědou a zároveň se zvýraznila jejich chuť.

x

Během mletí pražených kakaových bobů se boby mění na polotekutou kakaovou hmotu. Z této hmoty se následně vyrábí kakaové máslo a kakaové pokrutiny. Kakaová hmota je klíčovou složkou při výrobě čokolády, sama o sobě se dá nazvat 100% hořkou čokoládou.

x

Kakaová hmota se lisuje, při čemž se z ní odděluje tuk, neboli kakaové máslo, a kakaové pokrutiny – z těch se následně vyrábí kakaový prášek. V kvalitním kakaovém prášku však stále kakaové máslo najdeme, průměrně jde přibližně o 10–30 %. 

x

Kakaové máslo vzniká jako vedlejší produkt při zpracování kakaových bobů. Jde o čistý tuk. Přidává se do pečení, nebo jím můžete zředit hustou čokoládu. Kakaové máslo je také populární přísadou do přírodní kosmetiky.

x

Čokoláda se zpravidla skládá z kakaové hmoty, kakaového másla a cukru. Často se přidává ještě sušené mléko, vanilkový extrakt a emulgátory. Věděli jste, že existují ne tři, ale dokonce čtyři druhy čokolád? Hořká, mléčná, bílá a ruby!

x

Kakaové boby jsou semena plodů kakaovníku pravého. Boby se po sklizení fermentují, aby se jejich žlutá nebo červená barva změnila na hnědou a zároveň se zvýraznila jejich chuť.

x

Během mletí pražených kakaových bobů se boby mění na polotekutou kakaovou hmotu. Z této hmoty se následně vyrábí kakaové máslo a kakaové pokrutiny. Kakaová hmota je klíčovou složkou při výrobě čokolády, sama o sobě se dá nazvat 100% hořkou čokoládou.

x

Kakaová hmota se lisuje, při čemž se z ní odděluje tuk, neboli kakaové máslo, a kakaové pokrutiny – z těch se následně vyrábí kakaový prášek. V kvalitním kakaovém prášku však stále kakaové máslo najdeme, průměrně jde přibližně o 10–30 %. 

x

Kakaové máslo vzniká jako vedlejší produkt při zpracování kakaových bobů. Jde o čistý tuk. Přidává se do pečení, nebo jím můžete zředit hustou čokoládu. Kakaové máslo je také populární přísadou do přírodní kosmetiky.

x

Čokoláda se zpravidla skládá z kakaové hmoty, kakaového másla a cukru. Často se přidává ještě sušené mléko, vanilkový extrakt a emulgátory. Věděli jste, že existují ne tři, ale dokonce čtyři druhy čokolád? Hořká, mléčná, bílá a ruby!

Jak se získává kakaové máslo?

Kakaovníky se obírají většinou dvakrát ročně. Plody jsou připraveny na sklizeň, když jsou žluté nebo červené. Po sklizni se boby ručně louskají a následně fermentují. Fermentací dochází k biologickým změnám, snižuje se trpká chuť a vzniká červenohnědá barva. Boby se dále suší a praží. Pražením získávají čokoládovou barvu a aroma. Alkalizují se, aby se zlepšily jejich chuťové vlastnosti a snadněji se získávalo máslo. Boby se dále mohou ještě drtit. Očištěné pražené boby se dostávají na mlecí linku, kde se kromě mletí zahřívají, a tak vzniká hnědá polotekutá kakaová hmota. Vzniklá kakaová hmota má ve výrobním procesu dvě cesty. Jedna jako základní surovina pro výrobu čokolád, druhá na výrobu kakaového prášku a másla. Vzniklá hmota se lisuje v hydraulických lisech při teplotě 90–100 °C a právě při tomto procesu se oddělují dvě složky: kakaové máslo a kakaové pokrutiny. Nezapomeňte prozkoumat celou naši kategorii kakaa a čokolád

Zajímavosti a recepty

10 zajímavostí o kakau

10 zajímavostí o kakau

03.06.21 | 20349x přečteno | 6 minut

Jak roste kakao?

Jak roste kakao?

25.05.21 | 32486x přečteno | 5 minut

Základní specifikace
  • Složení Kakaové máslo
  • Surovina Kakaové máslo a hmota
  • Dieta Bez laktózy, Bez lepku, Vegan, Low carb
  • Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
  • Země původu Belgie
  • Skladování Skladujte v chladu, suchu a temnu. Chraňte před přímým slunečním zářením.
  • Balení Znovuuzavíratelný ZIP sáček
  • Úprava pecičky
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 3785 kJ / 899 kca
  • Tuky 99,9 g
  • z toho nasycené mastné kyseliny 60,4 g
  • Sacharidy 0 g
  • z toho cukry 0 g
  • Vláknina 0 g
  • Bílkoviny 0 g
  • Sůl 0 g

Hodnocení našich zákazníků

A kapott {rating_count} értékelés számtani átlaga.

Tento produkt zatím nemá žádné hodnocení.

Információk az értékelések beszerzéséről
Prémiové suroviny
Unikátní produkty
Ochutnávky na prodejně
Vlastní výroba
Kamenné prodejny

Menu