Cyber Week se slevou až 50 % 🖤 Doprava zdarma do GLS boxů při nákupu nad 1299 Kč

heureka-logo
Kód: 0323

Kakaové boby drcené nepražené RAW

Zdá se Ti čokoláda nudná a obyčejná? Vyzkoušej nás – kakaové boby unikátní odrůdy Criollo. Jsme jemně podrcené a nepražené, takže si užiješ intenzivní čistou chuť, která Tě překvapí!

  • nepražený RAW výrobek 
  • originální a lahodná kakaová chuť
  • odrůda Criollo

Vyberte balení

Kakaové boby drcené nepražené RAW

Informace o produktu

Kakaové boby se řadí mezi superpotraviny. Podporují koncentraci, lepší náladu a vyplavují pocit štěstí. Napomáhají při léčbě zánětů, pomůžou zatočit s bolestí, podporují prokrvení mozku a paměť a mají pozitivní vliv na pokožku i cévy. Dokáží také přispívat k udržení normálního krevního tlaku a pomáhají při onemocněních srdce a cév. Prospěšných látek a živin najdeme v kakaových bobech hromadu, zejména pokud mluvíme o jejich surové nepražené RAW formě. Pražení může z bobů některé živiny vypálit. Studie prokázaly, že obsahují skoro 300 zdravých látek, které z bobů vytvářejí jednu z nejkomplexnějších potravin světa.

x

Kakaové boby jsou semena plodů kakaovníku pravého. Boby se po sklizení fermentují, aby se jejich žlutá nebo červená barva změnila na hnědou a zároveň se zvýraznila jejich chuť.

x

Během mletí pražených kakaových bobů se boby mění na polotekutou kakaovou hmotu. Z této hmoty se následně vyrábí kakaové máslo a kakaové pokrutiny. Kakaová hmota je klíčovou složkou při výrobě čokolády, sama o sobě se dá nazvat 100% hořkou čokoládou.

x

Kakaová hmota se lisuje, při čemž se z ní odděluje tuk, neboli kakaové máslo, a kakaové pokrutiny – z těch se následně vyrábí kakaový prášek. V kvalitním kakaovém prášku však stále kakaové máslo najdeme, průměrně jde přibližně o 10–30 %. 

x

Kakaové máslo vzniká jako vedlejší produkt při zpracování kakaových bobů. Jde o čistý tuk. Přidává se do pečení, nebo jím můžete zředit hustou čokoládu. Kakaové máslo je také populární přísadou do přírodní kosmetiky.

x

Čokoláda se zpravidla skládá z kakaové hmoty, kakaového másla a cukru. Často se přidává ještě sušené mléko, vanilkový extrakt a emulgátory. Věděli jste, že existují ne tři, ale dokonce čtyři druhy čokolád? Hořká, mléčná, bílá a ruby!

x

Kakaové boby jsou semena plodů kakaovníku pravého. Boby se po sklizení fermentují, aby se jejich žlutá nebo červená barva změnila na hnědou a zároveň se zvýraznila jejich chuť.

x

Během mletí pražených kakaových bobů se boby mění na polotekutou kakaovou hmotu. Z této hmoty se následně vyrábí kakaové máslo a kakaové pokrutiny. Kakaová hmota je klíčovou složkou při výrobě čokolády, sama o sobě se dá nazvat 100% hořkou čokoládou.

x

Kakaová hmota se lisuje, při čemž se z ní odděluje tuk, neboli kakaové máslo, a kakaové pokrutiny – z těch se následně vyrábí kakaový prášek. V kvalitním kakaovém prášku však stále kakaové máslo najdeme, průměrně jde přibližně o 10–30 %. 

x

Kakaové máslo vzniká jako vedlejší produkt při zpracování kakaových bobů. Jde o čistý tuk. Přidává se do pečení, nebo jím můžete zředit hustou čokoládu. Kakaové máslo je také populární přísadou do přírodní kosmetiky.

x

Čokoláda se zpravidla skládá z kakaové hmoty, kakaového másla a cukru. Často se přidává ještě sušené mléko, vanilkový extrakt a emulgátory. Věděli jste, že existují ne tři, ale dokonce čtyři druhy čokolád? Hořká, mléčná, bílá a ruby!

TOP informace o kakaových bobech

  1. Aztékové boby využívali jako platidlo.
  2. Theobroma cacao – latinský název kakaovníku – znamená jídlo bohů.
  3. Známe 3 odrůdy bobů: Forastero (zhruba 90 % produkce), Criollo a Trinitario.
  4. Obsahují minerály: hořčík, zinek, železo, chrom, mangan a měď.
  5. Doporučená denní dávka je 15–20 gramů kakaových bobů.

Jak se získává kakao a kakaové boby?

Kakaové boby se sbírají většinou dvakrát ročně. Jsou připraveny na sklizeň, když jsou žluté nebo červené. Po sklizni se boby ručně louskají a následně fermentují. Fermentací dochází k biologickým změnám, snižuje se trpká chuť a vzniká červenohnědá barva. Boby se dále suší a dále zpracovávají, případně se mohou také pražit. Pražením získávají čokoládovou barvu a aroma. Z kakaových bobů následně vzniká také neodolatelné kakao a čokoláda

Zajímavosti a recepty

Základní specifikace
  • Složení 100% kakaové boby nepražené - zlomky
  • Surovina Kakaové boby
  • Dieta Bez laktózy, Bez lepku, Vegan, RAW, Vhodné pro diabetiky, Low carb
  • Zpracování Zlomky
  • Barva Hnědá
  • Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
  • Země původu Peru
  • Skladování Skladujte v chladu, suchu a temnu. Chraňte před přímým slunečním zářením.
  • Balení Znovuuzavíratelný ZIP sáček
  • Úprava zlomky
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 3502 kJ / 598 kcal
  • Tuky 43 g
  • z toho nasycené mastné kyseliny 27 g
  • Sacharidy 33 g
  • z toho cukry 1 g
  • Vláknina 27 g
  • Bílkoviny 14 g
  • Sůl 0,08 g

Hodnocení našich zákazníků

A kapott 7 értékelés számtani átlaga.

Tento produkt zatím nemá žádné textové hodnocení.

Információk az értékelések beszerzéséről
Prémiové suroviny
Unikátní produkty
Ochutnávky na prodejně
Vlastní výroba
Kamenné prodejny

Menu