🎁 DÁREK a DOPRAVA ZDARMA do boxů automaticky při nákupu nad 1299 Kč ⭐ Bestsellery v akci až -50 %

heureka-logo

Pekanové hvězdičky s čokoládou

11. 12. | 82x přečteno


Chcete cukroví, které chutná jako Vánoce v oříškové podobě? Pekanové hvězdičky jsou jemné, máslové, nádherně voní a díky čokoládovému zdobení vypadají, jako by prošly rukama vánočního elfa-designéra. Navíc pekany jsou tak měkké a máslové, že těsto nepotřebuje žádná kouzla – jen čas na odpočinek v lednici. Varování: mizí rychleji než první sníh.

Sdílet



Pekanové hvězdičky s čokoládou

Možná už máte cukroví s vlašáky, mandlemi i lískovými oříšky. Ale pekany? Ty jsou ve světě cukroví trochu jako tajná ingredience babiččina receptu – málokdo je používá, ale když je jednou ochutnáte v křehkém těstě, už se nevrátíte zpět. Mají máslovou chuť, jemnou strukturu a při pečení dělají zázraky. A právě díky nim jsou tyto hvězdičky tak nebezpečně dobré.

Proč péct z pekanů?

Pekany se od klasických vlašáků liší nejen tvarem, ale i nutričně. Jsou měkčí, sladší a s nižší hořkostí, takže se skvěle hodí do cukroví.
Pekany obsahují kolem 40 g nenasycených mastných kyselin na 100 g – tedy tuků, které ocení vaše srdce.

Díky své máslové chuti přinášejí do těsta neodolatelnou křehkost. Když k nim přidáme kvalitní čokoládu, vznikne vánoční duet, který nepotřebuje dlouhé vysvětlování. Prostě funguje.

Co budete potřebovat?

Na těsto

Na zdobení

Postup

  1. Připravíme si těsto: máslo utřeme s moučkovým cukrem do světlé pěny. Přidáme žloutek, vanilku a krátce prošleháme. Vmícháme mouku, špetku soli a najemno nasekané pekany. Rychle zpracujeme v hladké těsto. Zabalíme do fólie a dáme minimálně na 2 hodiny do lednice nejlépe přes noc.
  2. Těsto rozválíme na tloušťku cca 3-4 mm. Vykrajujeme hvězdičky nebo jiné vánoční tvary. Přeneseme na plech vyložený pečicím papírem.
  3. Pečeme při 170 °C asi 8–10 minut, dokud okraje lehce nezezlátnou. Podle typu trouby. Nechte vychladnout přímo na plechu, cukroví je hodně křehké.
  4. Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni s lžičkou kokosového oleje. Každou hvězdičku lehce z poloviny „pocákáme“ a posypeme mletými pekany.
Pekanové hvězdičky
Pekany mají máslovou chuť, jemnou strukturu a při pečení dělají zázraky.

Vánoční cukroví - Ollies a Svět plodů

Chutě Vánoc na jednom místě

Už jste se naladili na vánoční vlnu a těšíte se na pečení cukroví? Pokud chcete pokračovat ve sladké inspiraci, mrkněte na náš výběr receptů.

Čtěte také

Líbí se Vám článek?

Přihlaste se k odběru a dostávejte další zajímavé články do e-mailu každý týden.

Odebírat

Kam dále?

Menu