Když chcete cukroví bez trouby, ale s efektem, tyhle čokokameny to vyřeší za pár minut. Bílá čokoláda, kokos, jahody, mandle a špetka soli. Jednoduché, křupavé, s rustikálním vzhledem, který k Vánocům patří stejně jako kapr se salátem a atomovka v kuchyni.
Stačí pár minut a můžeš nakrájet, zabalit, darovat… nebo si je schovat do tajné poličky jen pro sebe.
Perfektní jako rychlé cukroví na poslední chvíli i jako jedlý dárek, který potěší.
Ingredience (cca 30 ks)
- 100 g bílé čokolády
- 15 g lyofilizovaného mladého kokosu
- 5 g lyofilizovaných jahod
- 30 g mandlí
- 15 g máslového karamelu
- 10 g pufované quinoi
- sůl
Postup
- Bílou čokoládu opatrně rozpustíme. Jak správně rozpustit čokoládu, jsme pro vás sepsali v tomto článku.
- Kokos, mandle a jahody nasekáme na hrubé kousky.
- Smícháme s ostatními sypkými surovinami.
- Spojíme s rozpuštěnou čokoládou.
- Formu nebo hranatou misku vysteleme potravinářskou fólií.
- Upěchujeme do ní hotovou směs.
- Přikryjeme fólií, ještě jednou utlačíme a necháme ztuhnout v lednici.
- Nakonec nakrájíme ostrým nožem na větší kousky.
Chutě Vánoc na jednom místě
Už jste se naladili na vánoční vlnu a těšíte se na pečení cukroví? Pokud chcete pokračovat ve sladké inspiraci, mrkněte na náš výběr receptů.

































