Cyber Week se slevou až 50 % 🖤 Doprava zdarma do GLS boxů při nákupu nad 1299 Kč

heureka-logo

Sněhová srdíčka

30. 11. | 185x přečteno


Hledáte recept, který je krásný, rychlý a elegantně využije přebývající bílky? Sněhová srdíčka jsou přesně ten typ dezertu, který udělá hodně parády za minimum práce. Křehká struktura, bílá čokoláda, pistácie a lyofilizované maliny vytvoří kombinaci, která vypadá i chutná jako malé zimní šperky. Perfektní na stromeček, jako drobný dárek nebo jen tak na mlsání.

Sdílet



Sněhová srdíčka

Sněhová srdíčka jsou perfektní recept v momentě, kdy doma přebývají bílky. Stačí je zvážit a přidat přesně dvojnásobek jejich váhy v cukru. Žádná věda – jen čistá matematika v kuchyni.


Srdíčka jsou lehká, křehká a díky bílé čokoládě, pistáciím a lyofilizovaným malinám mají sváteční vzhled i chuť. A bonus? Nejsou jen na mlsání.
Můžete je převázat stužkou a pověsit na vánoční stromek, nebo je zabalit do celofánového pytlíčku jako drobný dárek pro sousedy, učitelky, kolegy… prostě kohokoliv, komu chcete udělat radost. Je to jednoduché, efektní a využijete i ty bílky, které by jinak skončily v omeletě nebo nedejbože v koši.

Ingredience

Postup

  1. Bílky s cukrem zahřejte nad parní lázní, jen do rozpuštění cukru. Teplota nesmí překročit 70 °C, jinak se bílky srazí. Sejměte z lázně a vyšlehejte do pevného sněhu.
  2. Připraveným sáčkem s cukrářskou špičkou nastříkejte na plech vyložený pečicím papírem srdíčka. Sušte v troubě při 90 °C (horkovzduch) 80 až100 minut, podle velikosti.
  3. Vychladlá srdíčka pocákejte rozpuštěnou bílou čokoládou a posypte pistáciemi, malinami a hoblinkami čokolády. Skladujte v dobře uzavřené nádobě.
sněhová srdíčka s malinami a pistáciemi
Sněhová srdíčka můžete převázat stužkou a pověsit na vánoční stromek jako jedlou ozdobu.

Vánoční cukroví - Ollies a Svět plodů

Chutě Vánoc na jednom místě

Už jste se naladili na vánoční vlnu a těšíte se na pečení cukroví? Pokud chcete pokračovat ve sladké inspiraci, mrkněte na náš výběr receptů.


Čtěte také

Líbí se Vám článek?

Přihlaste se k odběru a dostávejte další zajímavé články do e-mailu každý týden.

Odebírat

Kam dále?

Menu