Cyber Week se slevou až 50 % 🖤 Doprava zdarma do GLS boxů při nákupu nad 1299 Kč

heureka-logo

Pekanové rohlíčky s pomerančem

27. 11. | 329x přečteno


Pekanové rohlíčky jsou tajnou zbraní všech, kdo chtějí letos upéct něco známého, ale přesto překvapivě jiného. Kombinace másla, jemně mletých pekanů a pomerančové kůry vytváří těsto, které je neodolatelně voňavé a rozplývá se na jazyku. V článku najdete recept, tipy i malé triky, díky kterým budou rohlíčky ještě lepší. A pozor – mizí rychleji, než stihnou vystydnout.

Sdílet



Pekanové rohlíčky s pomerančem

Pekanové rohlíčky jsou moje malá vánoční slabost. Jsou jemnější než klasické vanilkové, mají krásně máslovou texturu a díky pekanům pořádně oříškovou chuť. Pomerančová kůra jim přidá jiskru – ne nic výrazného, jen čistý citrusový tón, co rohlíček vytáhne, ale nepřebije. Skořice a kardamom tomu dají svižné zimní pozadí.

A nejlepší na tom? Nepotřebují žádné zdobení, žádnou čokoládu, žádnou show. Jen dobré máslo, kvalitní pekany, trochu vanilky… a máte rohlíčky, které chutnají jednoduše a zároveň luxusně.

Ingredience

  • 270 g hladké mouky
  • 190 g změklého másla
  • 100 g pekanové mouky nebo jemně mletých pekanů
  • 70 g moučkového cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • kůra z 1/4 pomeranče (jen oranžová část)
  • špetka skořice
  • špetka kardamomu
  • špetka soli

Postup

  1. Pokud nemáte pražené pekany, připravte si je doma. Stačí je dát na plech a opražit v troubě při 150 °C (horkovzduch) cca 7 minut. Pak nechte vychladnout.
  2. Pekanovou mouku smíchejte se změklým máslem, hladkou moukou, cukrem, kořením, solí a pomerančovou kůrou. Vypracujte kompaktní těsto.
  3. Těstem plňte silikonové formičky na rohlíčky. Pečte ve vyhřáté troubě na 175 °C 12 - 15 minut. Pokud pečete klasické ručně tvarované rohlíčky, budou hotové rychleji – zhruba za 9 - 12 minut podle velikosti.
  4. Nechte lehce zchladnout (ať si nespálíte prsty), vyklopte a ještě vlažné obalte v moučkovém cukru s vanilkou. Skladujte v suchu a temnu.
Pekanové rohlíčky s pomerančem
Pekanové rohlíčky voní skořicí, kardamomem a pomerančem.

Vánoční cukroví - Ollies a Svět plodů

Chutě Vánoc na jednom místě

Už jste se naladili na vánoční vlnu a těšíte se na pečení cukroví? Pokud chcete pokračovat ve sladké inspiraci, mrkněte na náš výběr receptů.


Čtěte také

Líbí se Vám článek?

Přihlaste se k odběru a dostávejte další zajímavé články do e-mailu každý týden.

Odebírat

Kam dále?

Menu