Ingredience
Korpus
- 3 vejce
- 80 g třtinového cukru
- 60 g rozpuštěného másla
- špetka soli
- 1-2 lžičky vanilkového extraktu
- 150 ml mléka
- 50 g mletých bezlepkových ovesných vloček
- ¾ lžičky prášku do pečiva (7-8 g)
- 150 g mandlové mouky
- 50 g mletých vlašských ořechů
- 1 větší nastrouhané jablko (cca 100 g)
- máslo na vymazání plechu
Krém s mandarinkovou příchutí
- 50 g lyofilizované mandarinky drť
- 3 lžíce medu
- tvaroh
- mascarpone (nebo ricotta pro jemnější chuť)
- 2 lžičky vanilkového extraktu
- 2 lžíce citronové šťávy
Na ozdobu
Postup
- Předehřejeme troubu na 175 °C.
- V míse vyšleháme vejce s cukrem, přidáme rozpuštěné máslo, špetku soli, vanilkový extrakt a mléko.
- Pořádně promícháme a přidáme sypké suroviny - rozmixované ovesné vločky a kypřící prášek, mandlovou mouku a rozmixované vlašské ořechy. Mezi každou surovinou těsto promícháme a na závěr do těsta vmícháme nastrouhané jablko.
- Formu o průměru 32 cm si vymažeme máslem a vysypeme mandlovou moukou. Pak do ní vlijeme těsto a pečeme do zlatova cca 20-25 minut.
- Krém připravíme smícháním tvarohu s mascarpone nebo ricottou pro jemnější chuť. Osladíme ho medem a lyofilizovanými mandarinkami a dochutíme vanilkovým extraktem a citronovou šťávou. Hotový krém necháme ztuhnout v ledničce.
- Na vychladlý korpus rozetřeme krém a ozdobíme půlkami vlašských ořechů a lyofilizovanou klikvou či jiným oblíbeným lyofilizovaným ovocem. A necháme ideálně přes noc ztuhnout v ledničce.
Dobrou chuť!

Chutě Vánoc na jednom místě
Vůně mandarinek, vanilky a vlašáků vás možná naladily na vánoční vlnu a už se těšíte na pečení cukroví. Pokud chcete pokračovat v sladké inspiraci, mrkněte na náš výběr receptů na cukroví.

































