Ingredience
- 30 ks datlí Medjool
- 150 g arašídového másla
- 100 g nepražených arašídů (lehce nasekaných)
- 150 g hořké 70% čokolády
- 10 g kokosového oleje
- maldonská sůl
Postup
- Připravte si pečicí papír.
- Datle nařízněte a vyjměte pecku.
- Skládejte datle těsně vedle sebe na pečicí papír, slupkou dolů. Vnitřní část datlí lepí a ráda se drží na papíru. Datle skládejte opravdu natěsno a lehce je rozmáčkněte, aby mezi nimi nebyla prázdná místa.
- Přiložte druhý pečicí papír na povrch datlí a válečkem je rovnoměrně opatrně vyválejte, aby byl povrch rovný a případné mezery mezi datlemi se „zalepily“.
- Opatrně odlepte pečicí papír a na celý povrch datlí rozetřete arašídové máslo a posypte nasekanými arašídy.
- Čokoládu a kokosový olej rozpusťte ve vodní lázni nebo opatrně v mikrovlnce (krátké intervaly, vždy promíchejte).
- Rozetřete čokoládu po celém povrchu arašídového másla s arašídy.
Posypte čokoládu trochou vločkové soli pro vyváženost chutí. - Opatrně přesuňte do lednice, ideálně na rovném povrchu jako je tác, talíř nebo kuchyňské prkénko, a nechte chladit alespoň 20 minut, dokud čokoláda neztuhne.
- Krájejte ostrým nožem na libovolné kousky.
Dobrou chuť!

































