Cyber Week se slevou až 50 % 🖤 Doprava zdarma do GLS boxů při nákupu nad 1299 Kč

heureka-logo

Snickerska z datlí, arašídů a hořké čokolády – zdravě a jednoduše

31. 8. | 1050x přečteno


Hledáte sladkou dobrotu bez výčitek? Tady ji máte! Tato datlová Snickerska se obejde bez přidaného cukru, zato nabídne sametové arašídové máslo, šťavnaté datle Medjool a pořádnou vrstvu hořké čokolády. Jednoduchý recept, který si zamilujete po prvním kousnutí.

Sdílet



Snickerska z datlí, arašídů a hořké čokolády – zdravě a jednoduše

Ingredience

Postup

  1. Připravte si pečicí papír.
  2. Datle nařízněte a vyjměte pecku.
  3. Skládejte datle těsně vedle sebe na pečicí papír, slupkou dolů. Vnitřní část datlí lepí a ráda se drží na papíru. Datle skládejte opravdu natěsno a lehce je rozmáčkněte, aby mezi nimi nebyla prázdná místa.
  4. Přiložte druhý pečicí papír na povrch datlí a válečkem je rovnoměrně opatrně vyválejte, aby byl povrch rovný a případné mezery mezi datlemi se „zalepily“.
  5. Opatrně odlepte pečicí papír a na celý povrch datlí rozetřete arašídové máslo a posypte nasekanými arašídy.
  6. Čokoládu a kokosový olej rozpusťte ve vodní lázni nebo opatrně v mikrovlnce (krátké intervaly, vždy promíchejte).
  7. Rozetřete čokoládu po celém povrchu arašídového másla s arašídy.
    Posypte čokoládu trochou vločkové soli pro vyváženost chutí.
  8. Opatrně přesuňte do lednice, ideálně na rovném povrchu jako je tác, talíř nebo kuchyňské prkénko, a nechte chladit alespoň 20 minut, dokud čokoláda neztuhne.
  9. Krájejte ostrým nožem na libovolné kousky.

Dobrou chuť!

Čtěte také

Líbí se Vám článek?

Přihlaste se k odběru a dostávejte další zajímavé články do e-mailu každý týden.

Odebírat

Kam dále?

Menu