Doprava zdarma do výdejních boxů při nákupu nad 1299 Kč 🖤 Bestsellery v akci až -50 %

heureka-logo

Datlové sušenky s pekany

18. 8. | 693x přečteno


Hledáte recept na měkké a voňavé a nadýchané sušenky? Zkuste tyto datlové sušenky s pekany! Medjool datle dodají přirozenou sladkost a vláčnost, pekanové ořechy křupavost a aroma. V receptu najdete tipy, jak na těsto, aby byly sušenky krásně nadýchané a nerozpadaly se. Ideální ke kávě, na výlet i jako sladká svačina pro děti.

Sdílet



Datlové sušenky s pekany

Ingredience

Postup

  1. Předehřejte troubu na 170 °C (horní/dolní ohřev) a na plech si dejte pečící papír.
  2. V míse vyšlehejte do světlého krému změklé máslo, cukry, datlový sirup.
  3. Zašlehejte vejce a vanilkový extrakt.
  4. Vařečkou nebo stěrkou vmíchejte mouku, vločky, sůl, sodu a skořici, dokud nevznikne kompaktní těsto.
  5. Do těsta opatrně vmíchejte nakrájené datle a ořechy, aby se nerozmačkaly.
  6. Naběračkou na zmrzlinu nebo lžící vytvořte stejnoměrné kopečky (cca 35–45 g) a skládejte je na plech, aby kolem sebe měly dost místa.
  7. Lehce je rozmáčkněte na plechu, ne moc, nechceme placky.
  8. Pečte 12–13 minut, dokud nebudou kraje dozlatova.
  9. Nechte je na plechu alespoň 10 minut vychladnout, aby ztuhly a nerozpadly se.
  10. Po vychladnutí je skladujte ve vzduchotěsné nádobě, aby neztvrdly.
image thumb
Datlové sušenky jsou krásně vláčné a křehké. Určitě si je zamilujete!

Čtěte také

Líbí se Vám článek?

Přihlaste se k odběru a dostávejte další zajímavé články do e-mailu každý týden.

Odebírat

Kam dále?

Menu