Granola, která voní jako léto. Tahle kokosovo-mandlová směs překvapí i mlsný jazýček. Křupe, voní a láká k dalšímu ochutnání. Základ tvoří vločky, kokos a mandle, doplněné o kešu máslo a čokoládu. Hlavní hvězdou je ale lyofilizovaný mladý kokos – jemný, křehký, návykový.
Pokud doma ještě granolu nepečete, doporučujeme začít právě touto. A pokud už jste ostřílení granoloví mistři, věřte, že tahle vám rozšíří repertoár. S lyofilizovaným kokosem je to totiž čistý game changer! Nejenže skvěle chutná a křupe, ale podpoří mikrobiom i imunitu. Více se o něm dozvíte v tomto článku.
Ingredience
Sypké suroviny:
- 300 g ovesných vloček
- 60 g kokosových chipsů
- 80 g nahrubo sekaných mandlí Valencia
- 20 g konopných nebo chia semínek
- vanilkový extrakt
- 1/4 lžičky soli
Tekuté suroviny:
- 60 g kokosového oleje
- 50 g kešu nebo mandlového másla
- 60 g javorového sirupu
- 20 g třtinového cukru
Po upečení:
Postup
- Smíchejte všechny sypké suroviny.
- Olej rozpusťte a smíchej se zbytkem tekutin a cukrem a smíchejte se sypkou směsí.
- Rozprostřete na pečicí papír a pečte na 145 °C v horkovzdušné troubě cca 20–25 min do zlatova, v půlce pečení promíchejte.
- Na teplou granolu nasypte čokoládu a lehce promíchejte.
- Nakonec přidejte mladý lyofilizovaný kokos.
- Tip! Uchovávejte mimo dosah ostatních členů domácnosti ve vzduchotěsné nádobě. 😉
Dobrou chuť!
Recept pro nás připravila foodblogerka Adéla Zárubová @zadek_v_pisku.

































