Cyber Week se slevou až 50 % 🖤 Doprava zdarma do GLS boxů při nákupu nad 1299 Kč

heureka-logo

Domácí kokosová granola – voňavá, křupavá a návyková

4. 8. | 847x přečteno


Granola, která voní jako léto a křupe jako prázdninová nálada? Tahle kokosová dobrota si vás získá! V receptu najdete vločky, mandle, kokos, kešu máslo i dva druhy čokolády –⁠ ale hlavní hvězdou je lyofilizovaný mladý kokos, který tomu dodá úplně jiný level. Rychlá, pečená, návyková. Skvělá do jogurtu, na cesty nebo jen tak na lžičku.

Sdílet



Domácí kokosová granola – voňavá, křupavá a návyková

Granola, která voní jako léto. Tahle kokosovo-mandlová směs překvapí i mlsný jazýček. Křupe, voní a láká k dalšímu ochutnání. Základ tvoří vločky, kokos a mandle, doplněné o kešu máslo a čokoládu. Hlavní hvězdou je ale lyofilizovaný mladý kokos jemný, křehký, návykový.

Pokud doma ještě granolu nepečete, doporučujeme začít právě touto. A pokud už jste ostřílení granoloví mistři, věřte, že tahle vám rozšíří repertoár. S lyofilizovaným kokosem je to totiž čistý game changer! Nejenže skvěle chutná a křupe, ale podpoří mikrobiom i imunitu. Více se o něm dozvíte v tomto článku

Ingredience

Sypké suroviny:

Tekuté suroviny:

Po upečení:

Pokud doma ještě granolu nepečete, doporučujeme začít právě touto – voní jako léto.

Postup

  1. Smíchejte všechny sypké suroviny.
  2. Olej rozpusťte a smíchej se zbytkem tekutin a cukrem a smíchejte se sypkou směsí.
  3. Rozprostřete na pečicí papír a pečte na 145 °C v horkovzdušné troubě cca 20–25 min do zlatova, v půlce pečení promíchejte.
  4. Na teplou granolu nasypte čokoládu a lehce promíchejte.
  5. Nakonec přidejte mladý lyofilizovaný kokos.

 

  • Tip! Uchovávejte mimo dosah ostatních členů domácnosti ve vzduchotěsné nádobě. 😉

Dobrou chuť!

Recept pro nás připravila foodblogerka Adéla Zárubová @zadek_v_pisku.

Čtěte také

Líbí se Vám článek?

Přihlaste se k odběru a dostávejte další zajímavé články do e-mailu každý týden.

Odebírat

Kam dále?

Menu