Cyber Week se slevou až 50 % 🖤 Doprava zdarma do GLS boxů při nákupu nad 1299 Kč

heureka-logo

Pistáciové rohlíčky

15. 12. | 2979x přečteno


Pistáciové rohlíčky jsou originální vánoční cukroví, které zaujme nejen svou jemnou chutí, ale i křehkou texturou díky prémiovým pistáciím. Tento recept přinese na váš vánoční stůl luxusní pochoutku, kterou si oblíbí celá rodina. Připravte si letos cukroví, které bude ozdobou každé sváteční tabule!

Sdílet



Pistáciové rohlíčky

Ingredience

Na ozdobu

Pistáciové rohlíčky
Pistáciové rohlíčky nebo vanilkové - které máte raději?

Postup

Pistácie jsou jedny z nejoblíbenějších ořechů na světě a tyhle rohlíčky se můžou jednoduše stát vaším nejoblíbenějším cukrovím.

Všechny suroviny smícháme v těsto, které zabalíme a uložíme nejlépe přes noc do chladničky.

Poté tvarujeme rohlíčky a pečeme na 160 °C cca 14 minut. Je dobré si brát z chladničky těsto po menších částech, aby nám teplem moc neměklo. S měkčím těstem by se nám hůře pracovalo.

Po upečení necháme vychladnout na plechu.

Nakonec smočíme konce v rozpuštěné čokoládě a posypeme nasekanými pistáciemi. Jak správně rozpustit čokoládu jsme pro vás už sepsali dříve. Čokoládu vyberte podle chuti. Bude to hořká, mléčná, bílá nebo zaexperimentujete s růžovou ruby čokoládou?

Nakonec dáme rohlíčky vychladit, aby čokoláda pěkně zatuhla.

Pistáciové rohlíčky
Pistáciové rohlíčky namáčené v čokoládě budou pochoutkou každé sváteční tabule.

Mohlo by se vám hodit


Vánoční cukroví - Ollies a Svět plodů

Chutě Vánoc na jednom místě

Už jste se naladili na vánoční vlnu a těšíte se na pečení cukroví? Pokud chcete pokračovat ve sladké inspiraci, mrkněte na náš výběr receptů.


Čtěte také

Líbí se Vám článek?

Přihlaste se k odběru a dostávejte další zajímavé články do e-mailu každý týden.

Odebírat

Kam dále?

Menu