Doprava zdarma do výdejních boxů při nákupu nad 1299 Kč 🖤 Bestsellery v akci až -50 %

heureka-logo

Šohajky: Nepečené čokoládové košíčky

10. 6. | 14140x přečteno


Milujete čokoládu v kombinaci s arašídovým máslem? Tak to jste tu správně! Jestli nestíháte a chcete návštěvě přichystat nenáročnou dobrotu k odpolední kávě, vyzkoušejte naše rychlé šohajky. Jsou veganské, stačí je ozdobit oříšky nebo lyofilizovaným ovocem a parádu udělají stejnou jako kdejaký dort. Recept jsme pro vás připravili ve spolupráci s Nikoletkou z Veglajf.

Sdílet



Šohajky: Nepečené čokoládové košíčky

Co budete potřebovat?

Na košíčky:

Na ozdobu:

Postup

Ve vodní lázni na mírném ohni roztopíme čokoládu s kokosovým olejem. Nezapomeňte směs stále míchat. Polovinou směsi pak naplníme rovnoměrně papírové nebo kovové košíčky. Množství záleží na velikosti, obvykle to jsou 1–2 polévkové lžíce čokolády na jeden košíček.  

Čokoládu necháme chvíli vychladnout a následně ji asi na hodinu vložíme do ledničky, aby ztuhla. Poté na ni navrstvíme arašídové máslo a zalejeme ji zbývající čokoládou tak, aby bylo máslo zakryté.

Ještě tekutou svrchní vrstvu ozdobíme lyofilizovaným ovocem nebo oříšky podle chuti a necháme šohajky ještě alespoň půl hodiny v lednici, aby ztuhly.


Vánoční cukroví - Ollies a Svět plodů

Chutě Vánoc na jednom místě

Už jste se naladili na vánoční vlnu a těšíte se na pečení cukroví? Pokud chcete pokračovat ve sladké inspiraci, mrkněte na náš výběr receptů.


Recept a fotky: @veglajf 

Čtěte také

Líbí se Vám článek?

Přihlaste se k odběru a dostávejte další zajímavé články do e-mailu každý týden.

Odebírat

Kam dále?

Menu