Cyber Week se slevou až 50 % 🖤 Doprava zdarma do GLS boxů při nákupu nad 1299 Kč

heureka-logo
Kód: 0459

Cappuccino 32,3% čokoláda

Jsi milovníkem kávy? A víš, že její nadměrná konzumace není dobrá pro Tvůj organismus? Pokud pocítíš abstinenční příznaky, sáhni raději po mně. Kofein sice neobsahuji, ale v chuti nepoznáš rozdíl.

  • chuť kávy a kakaa zjemňuje mléko
  • k přímé konzumaci i do pečení
  • vyrobena v Belgii

Vyberte balení

Vaše cena

169 Kč

7 Kč / 100g

Zboží můžete mít už

Cappuccino 30% čokoláda

Informace o produktu

Naše kávová čokoláda jistě potěší nejednoho milovníka kofeinu. Má jemnou sladkou chuť, v níž se snoubí kakaové tóny s výraznými tóny kávy, které jsou však dokonale vyrovnané díky přidanému mléku pro zjemnění a zlepšení celkového pocitu z čokolády. Jedinečně chutná, krásně se rozpouští v ústech a její sytě hnědá barva zaujme na první pohled. Mlsat ji můžete třeba k šálku vašeho oblíbeného cappuccina. Chcete vědět, jak se čokoláda vyrábí?

x

Kakaové boby jsou semena plodů kakaovníku pravého. Boby se po sklizení fermentují, aby se jejich žlutá nebo červená barva změnila na hnědou a zároveň se zvýraznila jejich chuť.

x

Během mletí pražených kakaových bobů se boby mění na polotekutou kakaovou hmotu. Z této hmoty se následně vyrábí kakaové máslo a kakaové pokrutiny. Kakaová hmota je klíčovou složkou při výrobě čokolády, sama o sobě se dá nazvat 100% hořkou čokoládou.

x

Kakaová hmota se lisuje, při čemž se z ní odděluje tuk, neboli kakaové máslo, a kakaové pokrutiny – z těch se následně vyrábí kakaový prášek. V kvalitním kakaovém prášku však stále kakaové máslo najdeme, průměrně jde přibližně o 10–30 %. 

x

Kakaové máslo vzniká jako vedlejší produkt při zpracování kakaových bobů. Jde o čistý tuk. Přidává se do pečení, nebo jím můžete zředit hustou čokoládu. Kakaové máslo je také populární přísadou do přírodní kosmetiky.

x

Čokoláda se zpravidla skládá z kakaové hmoty, kakaového másla a cukru. Často se přidává ještě sušené mléko, vanilkový extrakt a emulgátory. Věděli jste, že existují ne tři, ale dokonce čtyři druhy čokolád? Hořká, mléčná, bílá a ruby!

x

Kakaové boby jsou semena plodů kakaovníku pravého. Boby se po sklizení fermentují, aby se jejich žlutá nebo červená barva změnila na hnědou a zároveň se zvýraznila jejich chuť.

x

Během mletí pražených kakaových bobů se boby mění na polotekutou kakaovou hmotu. Z této hmoty se následně vyrábí kakaové máslo a kakaové pokrutiny. Kakaová hmota je klíčovou složkou při výrobě čokolády, sama o sobě se dá nazvat 100% hořkou čokoládou.

x

Kakaová hmota se lisuje, při čemž se z ní odděluje tuk, neboli kakaové máslo, a kakaové pokrutiny – z těch se následně vyrábí kakaový prášek. V kvalitním kakaovém prášku však stále kakaové máslo najdeme, průměrně jde přibližně o 10–30 %. 

x

Kakaové máslo vzniká jako vedlejší produkt při zpracování kakaových bobů. Jde o čistý tuk. Přidává se do pečení, nebo jím můžete zředit hustou čokoládu. Kakaové máslo je také populární přísadou do přírodní kosmetiky.

x

Čokoláda se zpravidla skládá z kakaové hmoty, kakaového másla a cukru. Často se přidává ještě sušené mléko, vanilkový extrakt a emulgátory. Věděli jste, že existují ne tři, ale dokonce čtyři druhy čokolád? Hořká, mléčná, bílá a ruby!

Použití

Čokoládu můžete jen tak mlsat, ale je vhodná i pro využití v kuchyni, protože se snadno rozpouští a má hladkou krémovou konzistenci. Lze ji využít na ochucené polevy, čokoládové krémy, například bavarois, ganache nebo si z ní připravit horkou čokoládu, záleží jen na vás. Přidat si k ní můžete například maliny, jahody nebo citrusy, se kterými si tato čokoláda dokonale rozumí.

Temperace: Ideální teplota pro rozpuštění 45 až 50 °C, zchlazení 27 až 28 °C a použití při 29 až 30 °C.

TOP informace o čokoládě

  1. Theobroma cacao – latinský název kakaovníku znamená „jídlo bohů“.
  2. Čokoláda obsahuje minimálně 29,8 % kakaového másla.
  3. Cappuccino čokoláda perfektně doplní kávové krémy.
  4. Praktické čokoládové pecky se dobře rozpouští.
  5. Kouzlo kávovníku poprvé objevili v Etiopii.

Jak se zpracovávají kakaové boby?

V plodu (lusku) kakaovníku se nacházejí boby uspořádané v 5 řadách po 20 až 50. Trvá přibližně 5–6 měsíců, než jsou připravené ke sklizni. Tyto kakaové lusky mají běžně červenou nebo žlutou barvu. Sklizeň se provádí dvakrát ročně a boby se z kakaového lusku musí vyjmout ručně. Uvolněné boby se následně fermentují pět až sedm dní při teplotě 38–50 °C. Fermentací dochází k zamezení klíčení semen, dochází k chemickým a biologickým změnám a snižuje se trpká chuť bobů. V důsledku oxidace tříslovin vzniká červenohnědá barva. Semena se dále suší na obsah vody 6–8 %, a to buď na slunci, nebo v sušárnách.

Následně se boby třídí dle jejich kvality a putují do továren na čokoládu, kde se dále zpracovávají. Kakaové boby se třídí, čistí a poté se praží za teploty 130–150 °C po dobu 10–35 minut. Pražením získávají boby kýžené čokoládové aroma, barvu a také dochází k prasknutí osemení a následnému oddělení zrna. Pražené boby se mohou alkalizovat (odkyselit) uhličitanem draselným, sodným nebo vápenatým. Alkalizací dochází ke zlepšení chuťových vlastností, k tmavšímu zbarvení a zjednodušení získávání kakaového másla. Následně se boby drtí a oddělují se od nich slupky a klíčky. Takové boby jsou připraveny na další proces a tvorbu různých kakaových produktů, jako jsou například kakaová hmota, máslo, prášek nebo čokoláda.

Tomáš Hofman

Zajímavosti a recepty

10 zajímavostí o čokoládě, které jste nevěděli!

10 zajímavostí o čokoládě, které jste nevěděli!

11.09.24 | 27484x přečteno | 7 minut

Jak se vyrábí čokoláda?

Jak se vyrábí čokoláda?

12.04.21 | 60147x přečteno | 7 minut

  • Složení cukr, kakaové máslo, sušené plnotučné mléko, kakaová hmota, káva 2 %, emulgátor sójový lecitin, instantní káva <1 %, přírodní vanilková příchuť; obsah kakaové sušiny nejméně 32,3 %
  • Surovina Mléčná čokoláda
  • Dieta Bez lepku
  • Zpracování Pecky
  • Chuť Kávová
  • Barva Hnědá
  • Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
  • Země původu Belgie
  • Skladování Skladujte v chladu, suchu a temnu. Chraňte před přímým slunečním zářením.
  • Balení Znovuuzavíratelný ZIP sáček
  • Velikost průměr cca 2 cm
  • Úprava pecky
  • Značka Callebaut
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 2358 kJ / 564 kcal
  • Tuky 36 g
  • z toho nasycené mastné kyseliny 21,8 g
  • Sacharidy 52 g
  • z toho cukry 51,3 g
  • Vláknina 2 g
  • Bílkoviny 6,6 g
  • Sůl 0,2 g

Hodnocení našich zákazníků

A kapott 49 értékelés számtani átlaga.

Tento produkt zatím nemá žádné textové hodnocení.

Információk az értékelések beszerzéséről
Prémiové suroviny
Unikátní produkty
Ochutnávky na prodejně
Vlastní výroba
Kamenné prodejny

Menu