Vánoční kolekce Světa plodů – ochutnejte kouzlo svátků!
04.12.25 | 15884x přečteno | 5 minut
Cyber Week se slevou až 50 % 🖤 Doprava zdarma do GLS boxů při nákupu nad 1299 Kč
Krásná barva, vůně a chuť? To jsme my! Takové jen tak nenajdeš. Divoženky, které rostly jako dříví v lese a slunily se celé léto! Tak na co čekáš? My čekáme jen na Tebe a Tvou svačinu!
Vyberte balení
Tentokrát jsme nemuseli za kvalitní surovinou cestovat daleko. V sousedním Polsku jsme totiž našli to, co jsme hledali. Divoké sladké borůvky, které na rozdíl od klasických rostou v lese. Od polských sousedů odebíráme borůvky, které jsou krásné na pohled, sladké a zároveň dozrálé bez použití urychlovačů, steroidů nebo pesticidů. Pro lyofilizaci musí být kvalita suroviny 100%, aby i po ní chutnala surovina přesně tak, jak v čerstvém stavu. Díky tomu si tak můžete dát kvalitní borůvky během celého roku, tedy i mimo sezónu.
„Polské borůvky nabízíme kvůli lepší dostupnosti v porovnání s českými. Nejsou o nic méně kvalitní, jedná se o lesní borůvky divoce rostoucí, bez chemických postřiků, pesticidů či hnojiv. Země původu vás tak nemusí děsit, na kvalitu jsme si posvítili. Polsko nabízí stabilnější zásobování, máme tak kontrakt na celý rok a garantujeme jejich dostupnost. Kontrakt se uzavírá rok dopředu před samotnou sklizní a po lyofilizaci v Německu putují rovnou k nám na sklad.“
Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách -55 až -100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný.
Tento produkt zatím nemá žádné textové hodnocení.
Információk az értékelések beszerzésérőlMenu